ja zamawialem od nich listwy i pasuja idealnie.
szybko znikające paliwo z okty
Zwiń
X
-
szybko znikające paliwo z okty
Witam proszę o pomoc z wiązku zmoją czeszką po przejechaniu 235 km wskazanie ilości paliwa w zbiorniku bardzo pokazało duzy ubytek . Komputer pokazał że średnio spaliła 5,8 l. Moje wyliczenie z podziałki wyszło około 14l na sto kilometrów . Wycieków żwdnych nie znalazłem, autko dobrze przyspiesza brak jakich kolwiek oznak dymienia podczas jazdy .Jest to silnik 1.9 101 km AXR . Proszę o pomoccezary
-
-
robekcool, ale tu kolega pisze, że z wyliczeń ma na poziomie 37,5 l/235 km. A teraz pytanie- cezary 70, jak Ci z podziałki wyszłoZamieszczone przez cezary 70Moje wyliczenie z podziałki wyszło około 14l na sto kilometrówIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
cezary 70, sprawdz przy dystrybutorze - jak wtedy wyjdzie za duzo to bedzie trzeba szukac przyczyny, bo moze wskaźnik "szaleje"
[ Dodano: Wto 22 Lut, 11 18:02 ]
Zamieszczone przez soszek81Mi przy rezerwie na blacie, komputer mówi - jeszcze 11l w baku. Tankowania to potwierdzają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezary 70Znajomy mi podpowiedział że mam wodę w paliwie a że jest zimno to mogła zamarznąć przy pływaku i robi problemy . Panowie czy można wlać denaturatu czy raczej coś innego co otym sądzicie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezary 70Witam sprawdziłem wycieków brak . włałem do pełna paliwa weszło 65litrów na przejechane 605 kilometrów. Co dalej radzicie.
Komentarz
-
-
Bak ma 55, zalewając odpowietrzenie i będąc cierpliwym jeszcze ok 10l może wejść.
Mi od rezerwy do pełna z zalewaniem odpowietrzenia weszło max 57l (w zasadzie już odpuściłem dalsze wlewanie po 100ml na min).
Jednak coś jest nie tak. Takie spalanie to przy Vmax powinno być a nie przy normalnej jeździe.
Postaw auto na suchym (jeśli jeszcze nie zrobiłeś) - nie robi się pod nim kałuża??
Jeśli nie to podczas jazdy coś musi się dziać.
Komentarz
-
Komentarz